Social

Patru căței au fost abandonați pe câmp, la Bârsești. Poliția animalelor doarme! 

Patru căței au fost aruncați pe Dealul Bârseștiului, fiind găsiți în această seară de o localnică. Din nefericire, astfel de practici barbare continuă, fenomenul nefiind stopat în ciuda campaniilor de sterilizare gratuită care au loc periodic în Gorj. 

”Sunt extrem de frumoși, nu știu cum au putut să-i abandoneze. Par, cât de cât, bine hrăniți. Mă bucur că nu mai depind de mamă, sunt înțărcați. Erau la poalele dealului din Bârsești, lângă o cutie de carton. I-am luat, mai ales că vine furtuna. Nu știu cum o să le găsesc familii. Eu mai am încă trei câini de talie mare. Ceea ce știu clar, e că nu-i puteam lăsa. Le era foame și mai ales sete. Nu știu cum au putut să-i abandoneze pe acești pui extraordinar de frumoși, să-i lase în asemenea zile toride, când nu ar fi găsit nici apă...”, a spus localnica.

Spuneam în titlu că "Poliția Animalelor" doarme. Curios cum arată un raport de activitate al unui funcționar dintr-un asemenea compartiment. Zilnic se abandonează căței / pisici, prin toate colțurile orașului, pe marginea drumului, dar cu toate acestea, nu avem făptași.

Cățeii găsiți astăzi au fost aduși într-o cutie mare de carton, practică patentată deja. Frustrant este că nu se vrea o acțiune în sensul stopării fenomenului. Tot mai multe magazine, locuințe, instituții… au camere de luat vederi. Să nu mai aducem în discuție că au fost găsiți pisici abandonați și prin parcarea de la Kaufland. Acolo sunt mai multe camere decât are platoul din Buftea. În câteva zile de muncă ai avea indicii clare cu persoana suspectă.

Știu, greu de făcut adrese, greu de mers prin soare/ploaie, mai bine stăm cu dosul pe scaune și la sfârșitul lunii ne acoperim de maculatură. Revenind la cazul de față, vă las și o poză cu cutia. Nu de alta, dar un dobitoken care recurge la asemenea gesturi este capabil să facă imprudența de a pune cățeii în cutia cumpărată chiar de el personal dintr-un magazin. Televizor... polizor... în cazul de față cutia este de pampers pentru adulți XL.(spune google) Avem un indiciu. Avem cutie, avem și cod de bare... avem magazinul. (la bax vând doar marile magazine) Au stocată ăia data și ora emiterii bonului.

Următorul pas ai și camerele, deci, ai făptașul. Ca-n vest dragii mei, doar suntem europeni și noi. Nu?  O să vedeți că dați de o "vacă /bou", care a mers la al bătrân la țară, unde, după ce că el e bolnav sărmanul, i-a mai fătat și "cățaua"! Luați și duși la târg, că-i găsește cineva. De castrat cățeaua...nix. La anu repetăm operațiunea. Succes găsitorului! 

 

Vizualizări: 2,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: