Eveniment

Patru bărbați, prinși la braconaj

Patru bărbați din Padeș și Baia de Aramă au fost surprinși la vânătoare sâmbătă, fără să aibă actele necesare. Aceștia au fost văzuți de reprezentanții unei asociații de vânătoare, pe raza Fondului Cinegetic Motru Mare, în punctul golul alpin “Vârfu Oslea”, având asupra lor o armă letală de vânătoare, practicând activități de căutare a vânatului.

Imediat a fost anunțată poliția. “La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Tismana și lucrători din cadrul I.J.J. Gorj, ocazie cu care au identificat un autoturism de teren condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Padeș, în interiorul căruia se mai aflau trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 20 de ani, din orașul Baia de Aramă și comuna Padeș”, a transmis IPJ Gorj.

Cei patru nu aveau autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului cinegetic pe raza căruia au fost depistate.

În interiorul autoturismului a fost identificată o armă letală de vânătoare, cinci cartușe, un binoclu, un cuțit de vânătoare și o lanternă prevăzută cu sistem magnetic util pentru prinderea acesteia pe țeava armei de vânătoare. Armele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

“În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a comunicat Poliția.

Vizualizări: 5,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: