Actualitate

Patroni din Gorj, amendați de ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au depistat săptămâna trecută cinci persoane care lucrau fără forme legale de angajare pe raza județului Gorj. 

Patronii au fost aspru amendați. ”Două dintre persoanele depistate desfășurau activitate la un angajator cu sediul în municipiul Târgu Jiu în domeniul lucrărilor de instalații sanitare, încălzire și de aer condiționat, iar celelalte trei persoane prestau activitate pentru un angajator din orașul Turceni, cu domeniu de activitate Restaurante. Au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 de lei”, au transmis reprezentanții ITM Gorj.  

În perioada 04-08 iulie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat un număr de 30 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate sancțiuni contravenţionale în cuantum de 181.000 de lei, un avertisment și au fost trasate 93 de măsuri de intrare în legalitate.

Vizualizări: 1,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: