Eveniment

Patron gorjean, condamnat pentru infracțiuni rutiere

Un patron de firmă din satul gorjean Buduhala a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere și sub influenţa alcoolului.

Pedeapsa este cu suspendare, pe un termen de încercare de patru ani. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 12 august nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în iunie 2021, când bărbatul, deși avea anulat permisul de conducere de câțiva ani, a condus pe DN 67 – Teleşti.

Acesta avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,33 g ‰ și a produs un accident de circulaţie din care au rezultat pagube materiale. 

“Organele de poliţie au constatat producerea unui eveniment rutier. La faţa locului au fost identificaţi conducătorii celor două autovehicule. Inculpatul a recunoscut că, deşi avea permisul de conducere anulat, şi consumase aproximativ 1,5 litri bere cu alcool marca Newmarkt, a condus autoutilitara marca Peugeot pe drumurile publice, împrejurare în care a produs accidentul de circulaţie. S-a reţinut că cele două autovehicule se deplasau pe DN 67 – Teleşti, în direcţia Tg-Jiu – Motru, iar în momentul în care se apropia de imobilul unde locuia, martora a încetinit şi a semnalizat intenţia de a vira la stânga, după care s-a oprit, întrucât din sens opus circula un alt autovehicul. În acele împrejurări, martora a relatat verbal organelor de poliţie că, iniţial, a fost depăşită pe partea dreaptă de un alt autoturism care circula în spate, iar după ce a fost lovit în partea din spate de autoutilitara marca Peugeot, autovehiculul său fiind proiectat într-un stâlp de electricitate”, se arată în documentul de la instanță.

Vizualizări: 11,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: