Actualitate

Pas decisiv pentru externalizarea termocentralei Craiova II

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta în ședința din decembrie propunerea Directoratului privind angajarea unui consultant care să se ocupe de externalizarea termocentralei Craiova II. CE Oltenia aplică planul de restructurare pas cu pas, chiar dacă acesta nu a fost aprobat de Comisia Europeană și sunt semne că nici nu se va întâmpla în acest an.

Procedura de externalizare a termocentralei Craiova din Complexul Energetic Oltenia va dura până în 2023. Este vorba de o divizare simetrică, asta însemnând că noile societăți vor avea același acționariat ca și CE Oltenia.

Planul ar fi ca, după divizare, termocentrala Craiova II să fuzioneze cu societatea de termoficare din Craiova, pentru care autoritățile locale de acolo nu și-au dat încă acordul.

Termocentrala Craiova 2 asigură agentul termic pentru municipiul Craiova, dar și aburul tehnologic pentru uzina Ford. Interesant este că această termocentrală ar putea fi prima care va trece pe gaze naturale, pentru că are deja plan de fezabilitate în acest sens.

Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: