Actualitate

Medicii rezidenți, așteptați la Târgu Jiu. Examen în noiembrie!

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost acreditat de Ministerul Sănătății pentru a pregăti medici rezidenți. Este o șansă pentru tinerii medici rezidenți originari din județul Gorj de a învăța meserie la ei acasă, dar și o șansă pentru Gorj de a atrage medici din alte județe.

Specialitățile care au fost acreditate sunt: Anestezie și terapie intensivă, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie medicală, Ortopedie și traumatologie, Otorinolaringologie, Pediatrie, Dermatovenerologie, Urologie, Radiologie și Imagistică Medicală, Oftalmologie și Psihiatrie.

Potrivit noilor reglementări, rezidențiatul poate fi desfășurat și în spitale județene, militare sau private, spre deosebire de anii trecuți când putea fi urmat doar în centre universitare.

Reprezentanții SJU Târgu-Jiu au dorit atragerea și formarea profesională a medicilor rezidenți, depunând încă din toamna anului trecut documentația pentru avizare.

„Ministerul Sănătății organizează, pe 21 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc. Le dorim succes tinerilor medici!”, a spus medicul Mădălin Dinu, directorul medical al SJU Târgu-Jiu.

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este subordonat Consiliului Județean Gorj și a obținut acreditarea și grație dotărilor făcute în ultima perioadă.

Vizualizări: 2,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: