Actualitate

De ce a murit minerul de la Roșia! “Revizii și reparații nu s-au mai făcut”

Tragedia de marți, din Cariera Roșia, îi face din nou pe salariați să vorbească de lipsurile din unitățile miniere ale Complexului Energetic Oltenia. Un angajat, Petre Stoian, în vârstă de 50 ani, a murit după ce s-a răsturnat cu o volă, iar în presă a apărut informația că utilajul nu avea frâne.

Cristi Lădaru, lider sindical, spune că utilajul a fost ridicat de oamenii legii. “Ce știu sigur este că reparații și revizii nu s-au mai făcut”, a spus liderul sindical.

Lădaru susține că, pe procedurile de concediere colectivă, s-a ajuns la o lipsă de personal. “Au fost trei accidente de muncă în ultima perioadă”, acuză liderul sindical, care spune că șefii nu știu decât că le trebuie cărbune.

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșia a caracterizat situația mineritului ca fiind deplorabilă. Angajații sunt obligați să facă tot felul de improvizații ca să poată da producția de cărbune pe care o cere conducerea. “Problemele sunt foarte grave, utilajele funcționează în condiții necorespunzătoare, fronturile de lucru sunt inexistente, nu avem utilaje auxiliare. Conducătorii de formație sunt supuși la presini și riscuri”, a mai spus Lădaru la Radio Infinit, adăugând că va veni o zi în care oamenii nu vor mai putea lucra. 

Vizualizări: 2,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: