Actualitate

Licitație extrem de importantă, anulată de Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a fost nevoit să anuleze o licitație extrem de importantă, cea privind „Servicii de consultanță pentru implementarea de parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgura si cenușă aferente sucursalelor energetice și pe haldele din cadrul sucursalei miniere".

Motivul anulării este foarte simplu, nicio firmă nu a depus ofertă. Asta deși suma pusă la bătaie este uriașă pentru un astfel de serviciu, și anume 7,5 milioane de lei. Cel mai probabil, strategia consulanților este de a obliga compania din Gorj să crească tariful.

Potrivit caietului de sarcini, componenta financiară conta doar în proporție de 40% la stabilirea câștigătorului, experiența personalului de specialitate și componenta tehnică - tot 40%, iar compatibilitatea abordării, metodologiei şi planului de lucru propuse - 20%.

Consultantul ar fi trebuit să presteze serviciul pe o perioadă de 72 de luni.

Șapte din cele opt parcuri fotovoltaice pe care le are în plan Complexul Energetic Oltenia vor fi realizate în Gorj, iar celălalt în Dolj.

Astfel, vor fi parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură și cenușă închise de la termocentralele Rovinari, Turceni și Ișalnița. Trei parcuri vor fi pe haldele interioare de la carierele Tismana, Tismana 2 și Rovinari Est, iar celelalte pe haldele exterioare de la Pinoasa și Bohorel. Iată că toate detaliile se știu deja, dar totuși CE Oltenia este obligat, cine știe pe ce căi, să mai dea un milion și jumătate de euro unor consultanți.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: