Politică

Parlamentarii vin să-și murdărească pantofii într-o carieră minieră

Parlamentari din comisiile “Energie, infrastructură energetică și resurse minerale” și “Economică, industrii și servicii” vor ajunge miercuri în Gorj, pentru a vedea cu ochii lor efectul deciziilor proaste pe care le-au luat în timp pentru sectorul termoenergetic.

Aceștia vor vizita Cariera Pinoasa și Termocentrala Rovinaridin cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Din delegație vor face parte senatorul Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, industrii și servicii, Sorin Vlașin, vicepreședinele comisiei, István-Loránt Antal, președintele Comisiei pentru Energie, infrastructură energetică și resurse minerale, Nicușor Ciornoiu membru în cadrul comisiei și senatorul Radu Oprea, membru în cadrul celor două comisii senatoriale.

Președintele Comisiei Economice a Senatului, senatorul PSD Daniel Zamfir, a declarat, săptămâna trecută, că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie renegociat cu Comisia Europeană.

„O să mergem și la Turceni și Rovinari, o să solicităm ministrului Energiei renegocierea în PNRR a jalonului care ne obligă să închidem termocentrale de la Turceni și Rovinari, grupuri energetice de acolo, lucrul ăsta e clar, nu mai este posibil în această situație în care ne aflăm astăzi, cu războiul la ușă, cu Ucraina care de la începutul săptămânii iată, nu ne mai poate livra energie electrică. Cred cu tărie că ministrul Energiei trebuie să renegocieze la Bruxelles condițiile PNRR-ului. Green Deal-ul, acel pact european pentru trecerea la energie verde, este undeva pus între paranteze astăzi, avem un cu totul alt obiectiv și anume să ne producem, fiecare acolo unde putem, energie electrică, cu resursele pe care le avem”, a declarat Zamfir.

Puțin cam târziu...

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: