Politică

Cosmin Popescu cere suspendarea planului de restructurare a CE Oltenia

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a participat vineri la manifestările legate de împlinirea a 50 de ani de la începerea activității Termocentralei Rovinari.

Nu a avut un discurs festivist, ci a profitat de prezenta ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru a semnala unele probleme, dar și pentru a cere renegocierea PNRR pe partea pe minerit. “Vă rog să luați în considerare renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență, Reforma 1, Componenta 6. De asemenea, să discutați cu factorii de decizie europeni astfel încât planul de restructurare a companiei noastre să fie suspendat și integrat într-o strategie energetică națională aprobată prin lege, nu prin hotărâre de guvern”, a spus Cosmin Popescu.

Acesta și-a desfășurat mare parte din cariera profesională în SNLO și CE Oltenia și este un bun cunoscător al problemelor din sistemul energetic. Cosmin Popescu a reamintit că în 2018 a participat la aniversarea a 40 de ani de activitate a Termocentralei Turceni, iar ministrul de atunci vorbea la trecut despre cărbune. Este vorba de celebrul Anton Anton.

“Ministrul Energiei vorbea atunci despre energia pe cărbune la timpul trecut. Cu toate că nu trebuia să iau cuvântul, am vorbit și l-am contrazis, iar timpul a arătat că eu am avut dreptate. Anul 2022 arată că sistemul energetic românesc se bazează pe energia pe cărbune produsă în Oltenia. Imaginați-vă cum ar arăta piața de energie fără o mie de MWh produși în țară”, a mai spus Cosmin Popescu.

Președintele CJ Gorj a spus că autoritățile locale nu au fost consultate atunci când a fost elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență.

Vizualizări: 7,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: