Politică

Ministrul Virgil Popescu vizitează astăzi locul crimei

Se spune că un ucigaș se întoarce la locul crimei, în cazul ministrului Energiei, Virgil Popescu, acesta a decis să facă vizita înainte. A pregătit deja terenul pentru închiderea în următorii ani a energiei pe cărbune, dar astăzi vine la Termocentrala Rovinari, pentru a aniversa 50 de ani de la înființare.

Măcar să aducă lumânare și colivă pentru veșnica pomenire sau să fie întâmpinat cu colaci. Dar, ne îndoim că îi va arunca cineva adevărul în față, pentru că niciodată nu se întâmplă. Au organizatorii grijă să fie totul festiv și atât.

1972 este anul în care a fost înființată Întreprinderea Centrala Termoelectrică Rovinari sau anul în care a fost efectuat primul „paralel” al blocului energetic nr.1 de la Rovinari, cu Sistemul Energetic Naţional.

Termocentrala Rovinari a fost generatoarea ,,celui mai ieftin megawatt electric obtinut prin arderea carbunelui”. Grupurile 3, 4 si 6 de 330 MW au fost declarate cele mai eficiente grupuri de 330 din sistemul energetic.

Prima termocentrala din Romania care a avut operationala instalatia de desulfurare a fost cea de la Rovinari. Aici au fost și recorduri după recorduri privind funcționarea unor grupuri energetice fără oprire, recorduri care depășesc 5.500 de ore. Să sperăm că centrala nu va muri în câțiva ani, așa cum s-a stabilit deja prin PNRR și prin alte documente oficiale.

Vizualizări: 2,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: