Social

Parc fotovoltaic și fabrică de mobilă, în Târgu-Cărbunești

Investiții importante se conturează în orașul Târgu-Cărbunești. Se lucrează la un parc fotovoltaic și un alt investitor vrea să deschidă aici o fabrică unde se vor realiza componente de mobilier pentru un brand celebru la nivel internațional. Primăria i-a eliberat deja certificatul de urbanism, iar producția ar putea fi demarată în cel mult doi ani.

Primarul din Târgu-Cărbunești a transmis că este deja în lucru și un parc fotovoltaic ce va fi conturat în zona Cojani. Dar nu este singura investiție ce se va realiza în oraș. “Construiește un parc fotovoltaic de 20 și ceva de hectare chiar în vecinătatea Soceram. Un alt investitor a cumpărat de la lichidator o parte din terenurile și activele pe care le avea fosta fabrică a domnului Columbeanu și a solicitat certificat de urbanism pentru o fabrică unde se vor realiza materiale de mobilier pentru un cunoscut brand internațional din domeniul mobilierului. Vor realiza componente pentru un brand celebru”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, la Radio Infinit.

Primăria mai are de recuperat sume importante de bani de la Irinel Columbeanu, care a avut pe vremuri afaceri în Gorj. “Avem în jur de recuperat în jur de 600-700 de mii de lei. suntem înscriși la masa credală. Important e ca cineva să dezvolte afaceri, să creeze locuri de muncă. Bugetul local va avea de unde să primească fonduri”, a mai spus Dănuț Birău.

Producția va începe în cel mult doi ani, estimează primarul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: