antiVirale

Paradă a portului popular, în centrul orașului. Începe Festivalul ”Liviu Dafinescu”! 

Autoritățile județene pun la punct ultimele detalii pentru ediția a XIX-a a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Tineret ”Memorial Liviu Dafinescu”. Manifestările vor debuta vineri, 15 aprilie, când, de la 17.00, în Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, va avea loc un spectacol susținut de artiștii Ansamblului “Doina Gorjului”. 

Sâmbătă, începând cu ora 10.15, din Piața Prefecturii din Târgu Jiu va porni o paradă a portului popular, la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în festival. Evenimentul va continua în Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu. 

Trei ansambluri folclorice din alte județe vor fi prezente la eveniment. Este vorba de Ansamblul “Miorița” din Vaideeni, care va pune în scenă un obicei care încă se mai ține în zona sa de Sânziene, dar și Grupul folcloric „Brâulețul“ din Celaru, Dolj, care va încânta publicul cu ținutele sale și cu numeroase dansuri din zonă. 

Prezent la festival va fi și Ansamblul “Bordeiașul” din Baia de Aramă, care va susține un concert de pricesne. Acestea sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioși.

”Cea care prezintă spectacolele din festival este Olivia Mircea Dafinescu, nepoata lui Liviu Dafinescu, ea însăși o talentată interpretă la acordeon”, au transmis reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. 

Festivalul omagiază o personalitate marcantă a artei scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. 

 

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: