Politică

Până și Timmermans susține revenirea la cărbune, doar Virgil Popescu închide tot

Frans Timmermans spune că revenirea pe termen scurt la combustibilii fosili este necesară pentru a preveni amenințarea tulburărilor civile.

Europa este în pericol să aibă un „conflict și dispute foarte, foarte puternice” în această iarnă din cauza prețurilor ridicate la energie și ar trebui să se întoarcă pe termen scurt la combustibilii fosili pentru a evita amenințarea cu tulburările civile, a avertizat a avertizat Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, potrivit The Guardian.

Frans Timmermans, al doilea cel mai înalt oficial din UE, a declarat că amenințarea cu tulburări în rândul europenilor în această iarnă, un rezultat deliberat al invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin, trebuie să aibă prioritate în faţa crizei climatice.

El a spus: „Dacă societatea noastră ajunge la conflicte și lupte foarte, foarte puternice pentru că nu există energie, cu siguranță nu ne vom atinge obiectivele [climatice]. Cu siguranță nu vom ajunge acolo unde trebuie să ajungem dacă lipsa de energie duce la perturbări puternice în societățile noastre și trebuie să ne asigurăm că oamenii nu sunt în frig în iarna care vine”, a declarat Frans Timmermans.

În acest timp, Complexul Energetic Oltenia a fost forțat, prin acțiuni ale Bankwatch și USR, să închidă Cariera Roșia, iar ministrul liberal Virgil Popescu o ține langa cu renunțarea la cărbune în 2030, adică peste doar opt ani.

 

 

Vizualizări: 2,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: