Anchetă

Pădurar condamnat pentru fals

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Motru a fost condamnat pentru fals intelectual în formă continuată. Pedeapsa de un an și șase luni de închisoare nu este cu executare, aceasta fiind suspendată pe un termen de supraveghere de trei ani.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul din Slivilești, „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 10.10.2019 – 29.04.2020, a întocmit în fals un număr de 15 avize primare de însoţire a materialului lemnos”, consemnând date nereale privind punctul de încărcare, locul de provenienţă al materialului lemnos transportat şi destinatarul masei lemnoase. 

În vara anului 2020, pădurarul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind plasat ulterior sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pădurarul a recunoscut faptele în fața judecătorului. „Profitând de faptul că unii dintre proprietari nu şi-au exploatat materialul lemnos în termenul prevăzut în autorizaţie, alţii au exploatat în întregime sau în parte materialul lemnos, dar nu le-au fost emise avize de însoţire primare pentru materialul lemnos exploatat sau pentru întreaga cantitate de material lemnos exploatată, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a emis un număr de 15 avize de însoţire primare în care a consemnat date necorespunzătoare adevărului, privind punctul de încărcare, locul de provenienţă al materialului lemnos transportat şi destinatarul masei lemnoase. Aceste avize au fost întocmite de către inculpat pentru ca el sau terţe persoane să poată transporta pe drumurile publice material lemnos ce nu provenea din partizile exploatate de martorii menţionaţi mai sus”, potrivit rechizitoriului.

Pe parcursul termenului de supraveghere, pădurarul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Slivilești sau Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Sentința pronunțată zilele trecute de Judecătoria Motru nu este definitivă.

Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: