Social

Pacient operat de două ori după ce medicul a încurcat stânga cu dreapta

Un pacient a fost operat de două ori la cap, la spitalul din Deva, după ce medicul a încurcat partea stângă cu cea dreaptă. Omul avea un hematom în stânga, însă medicul ar fi făcut incizia în partea cealaltă.

Pacientul de 83 de ani a fost diagnosticat la Spitalul judeţean din Deva cu un hematom cranian, pe partea stângă. Medicul care era de gardă din acea zi a decis să îl opereze imediat, însă a greşit partea unde trebuia făcută incizia. După ce a realizat ce făcuse, pacientul a fost dus din nou în sala de operaţie, pentru o nouă intervenţie.

„În timpul intervenţiei chirurgicale, a făcut o craniotomie pe partea dreaptă, deşi hematomul era pe partea stângă, ulterior a făcut şi pe partea stângă. I-a pus un tub de dren şi pe partea stângă şi a rezolvat situaţia”, a spus Emil Stoica, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

A doua zi după operaţie, conducerea spitalului a depus o plângere la poliţie. Şeful secţiei de terapie Intensivă a fost cel care a observat că pacientul este operat pe ambele părţi ale capului. Medicul s-a apărat spunând că nu este nicio problemă, câtă vreme pacientul este bine.

Poliţiştii de la investigaţii criminale au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Nu este pentru prima dată când medicul este implicat într-un astfel de incident. Anul trecut, colegii lui au cerut Colegiului Medicilor să îi reevalueze competențele profesionale, însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.

Emil Stoica, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, a spus că nici anesteziștii nu îl mai vor pe acest medic: „Anesteziștii noștri au făcut o solicitare că nu mai vor să intre cu el în sală. Fiecare s-a semnat și s-a parafat. Nu mai vor să intre pentru că nu e bine pregătit”.

Pacientul care a trecut prin această aventură este acum la terapie intensivă, deocamdată stabil şi cooperant. 

Vizualizări: 3,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: