Eveniment

Oseminte vechi în podul bisericii

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați astăzi cu privire la faptul că, în podul unui lăcaș de cult din municipiul Târgu Jiu, a fost găsită o cutie metalică în care se aflau mai multe fragmente osoase ce par a fi de natură umană.

Osemintele au fost găsite de deținuții care făceau o acțiune de voluntariat pentru a curăța podul bisericii, fiind vorba despre biserica Sfinții Voievozi din Târgu Jiu.

"Polițiștii deplasați la fața locului au ridicat mai multe fragmente osoase, de diferite dimensiuni, precum și două fragmente de craniu, ce par a fi de natură umană, urmând a fi dispusă o expertiză antropologică pentru stabilirea vechimii acestora și a eventualelor leziuni traumatice. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ Gorj.

Biserica "Sfinții Voievozi", aflată în Piața Victoriei, este ctitoria negustorilor Dobre Sîrbu și Radu Cupetu ale căror portrete pot fi văzute în pronaos. Construcția a fost realizat[ între 1748-1764, imobilul fiind cunoscut și sub numele Biserica Negustorilor, Biserica Domnească și chiar Biserica "de la Jii"

 

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: