Actualitate

Ordonanța austerității, modificată pentru CEO?

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia spun că se fac demersuri pentru modificarea așa-zisei ordonanțe a austerității, care limitează fondul de salarii din companie la nivelul celui de anul trecut. Ar fi singura soluție pentru a nu se ajunge la reducere de personal.

Modificarea ar trebui făcută în cursul acestei luni, pe de o parte pentru că adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli este mult întârziată, pe de altă parte pentru că celor 1800 de salariați angajați pe perioadă determinată le expiră contractele la finalul acestei luni.

Probabilitatea modificării acestei ordonanțe este însă destul de mică, în contextul unui deficit uriaș la bugetul de stat. Astfel că, pentru cei 1800 de salariați se analizează și posibilitatea angajării la Minprest Serv Rovinari, doar că acolo salariile sunt mult, mult mai mici decât la CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia și-a fundamentat, în martie, bugetul pe păstrarea celor 11.300 de salariați, cu majorări salariale de circa 20%, dar acesta a fost respins de acționari.

 

Vizualizări: 2,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: