Eveniment

Oprit de polițiști, un șofer și-a dat cu spray în gură 

Un bărbat din comuna gorjeană Crasna a fost condamnat la o pedeapsă de 2000 de lei amendă penală, după ce a fost prins beat la volan. 

Fapta sa a avut loc în vara anului 2021, seara. Polițiștii din Novaci au oprit autoturismul condus de acesta pe drumul județean DJ 661, care circula din direcția Săcelu către Crasna. 

Astfel, polițiștii și-au dat seama că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan. De altfel, șoferul ar fi încercat să fenteze aparatul etilotest. 

”În urma discuțiilor purtate de către organele de poliție cu inculpatul s-a constat că acesta din urmă emana halenă alcoolică, motiv pentru organele de poliţie au procedat la testarea cu aparatul etilotest marca Drager ARZF 0407, nr. test 03321, ora 20:24, iar în urma testării a rezultat o concentrație de 1,18 mg./l alcool pur în aerul expirat. De menționat este faptul că în momentul opririi autovehiculului, inculpatul (…) a fost observat pulverizând spray în cavitatea bucală. Inculpatul a fost condus de către organele de poliţie la Spitalul orăşenesc Novaci, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci. 

Din conţinutul buletinului de analiză toxicologică a reieșit că folosirea spray-ului respectiv l-a dezavantajat. Analizeze de sânge au indicat că a avut o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1,39 g‰ ( la prima probă), alcool pur în sânge. 

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că nu are antecedente penale și că acesta a recunoscut încă din faza de urmărire penală săvârșirea infracțiunii.

Pe lângă amenda penală, magistrații novăceni l-au obligat  la plata sumei de 426 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Hotărârea pronunțată în 28 octombrie de Judecătoria Novaci nu este definitivă. 

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: