Ultima oră

Operat după ce a căzut pe o locomotivă și s-a electrocutat

Un tânăr care a căzut de pe o pasarelă pe o locomotivă, atingând firele de înaltă tensiune și fiind electrocutat, a fost operat sâmbătă.

Adolescentul de 16 ani a căzut vineri de pe o pasarelă peste firele de electricitate, pe o locomotivă, a suferit numeroase arsuri după  electrocutare. Acesta a fost operat sâmbătă de urgență iar medicii de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi au depus toate eforturile pentru a-l salva pe băiatul electrocutat, acesta fiind supus unei prime intervenţii chirurgicale.

„Băiatul se află la terapie intensivă cu diagnosticul de electrocuţie, arsură de grad III pe 80% din suprafaţa corporală, arsură de căi aeriene inferioare, şoc postcombustiţional, după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală din cartierul Manta Roşie, pe firele electrice de înaltă tensiune, iar mai apoi pe o locomotivă”, a precizat coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi, din cadrul Spitalului pentru Copii, dr. Sidonia Susanu.

Imediat după internarea în spital, băiatul a fost dus în sala de operaţie, unde i s-a efectuat prima intervenţie, fiind benefic faptul că nu prezenta și alte leziuni în urma căderii. "Din fericire, nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocuţie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric şi flacără electrică. 

Imediat după internare s-au continuat terapiile de menţinere a funcţiilor vitale şi tratamentul şocului postcombusţional. Colegii medici de la ATI au iniţiat concomitent terapii de epurare extrarenală precoce. 

Copilul a fost admis în sala de operaţii, s-a efectuat o primă intervenţie chirurgicală de excizie parţială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă. În prezent copilul este în serviciul ATI, în stare generală gravă, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic. Prognosticul de supravieţuire se menţine deocamdată rezervat", a mai explicat dr. Sidonia Susanu.

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: