Actualitate

OMV Petrom, demersuri pentru construirea unui parc fotovoltaic în Gorj 

OMV Petrom intenționează să construiască un parc fotovoltaic în județul Gorj. Compania de țiței, gaze și energie vrea să realizeze o astfel de investiție pe raza comunei Stoina. 

În acest sens, compania a depus, recent, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj o solicitare pentru emiterea acordului de mediu. Acest acord este necesar pentru realizarea parcului fotovoltaic. Investiția ar urma să fie realizată pe un teren de pe strada Amaradia din satul Stoina, în apropierea sediului primăriei. 

OMV Petrom a construit și a pus deja în funcțiune un prim parc fotovoltaic propriu, în localitatea Icoana, județul Olt. Investiția a fost finalizată la sfârșitul lunii martie. Parcul respectiv, care are 1000 de panouri fotovoltaice, va produce peste 4.600 de MWh de energie electrică verde pe întreaga durată de funcționare, estimată la 13 ani. 

 „Acest proiect este o premieră pentru noi și face parte din programul de eficiență energetică, prin care ne dorim să reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operațiunilor”, a spus atunci Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție.

 

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: