Actualitate

Ce se întâmplă cu salariile din CE Oltenia după divizarea societății

Complexul Energetic Oltenia a făcut public proiectul de divizare parțială simetrică a companiei, pentru separarea Termocentralei Craiova II. Noua societate, care va avea același acționariat, se va numi Societatea Electrocentrale Craiova S.A. Aceasta va avea ca domeniu principal de activitate producerea de energie electrică. 

Așadar, va fi o societate pe acțiuni, valoarea unei acțiuni fiind de 10 lei, cu un capitalul social de 23.829.130 lei. Va fi administrată de un consiliu de administrație format din 5 membri, din care un președinte și un vicepreședinte. Membrii vor fi numiți de Adunarea Generală a Acționarilor, în baza legii 109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor de stat. 

Conform proiectului, termocentrala de la Craiova are disponibile două grupuri energetice de 150 MW și 160 Gcal/h, grupurile 1 și 2, care funcționează în cogenerare. Pentru cele două grupuri există posibilitatea de alimentare și pe gaz. 

În motivarea deciziei de separare a termocentralei din Bănie se arată că acest demers a fost asumat prin planul de restructurare al societății pentru perioada 2021-2026, perspectiva anului 2030, agreat cu Comisia Europenă, arătând că rolul centralei este în principal acela de a furniza agent termic și nu acela de a produce energie electrică. ”Activitatea Sucursalei este orientată cu precădere spre producția de energie termică pentru Municipiul Craiova și agenții economici din zonă, în timp ce obiectul principal de activitate al Societății Divizate, îl constituie producția de energie electrică”, se arată în document. 

Noua societate va prelua de la CE Oltenia activele aferente sucursalei, inclusiv cele care fac obiectul unor litigii, datoriile față de terți ale CE Oltenia provenind din activitatea sucursalei, contractele existente aferente activităților termocentralei doljene, dar și personalul aferent. ”Salariaților transferați nu li se vor reduce sau modifica drepturile prevăzute în contractele Individuale de muncă sau respectiv în CCM”, se mai arată în proiectul de divizare.

Proiectul de divizare a fost semnat luni, 2 mai, de Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia și de Gigel Jianu, membru în forul de conducere al companiei energetice, când a fost autentificat la un birou notarial.

 

Vizualizări: 4,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: