Eveniment

Obligat să presteze o sută de zile de muncă în folosul comunității

Un gorjean din comuna Țânțăreni a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și aproape 3 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere. 

Fapta a avut loc la mijlocul lunii mai 2021, când acesta a fost oprit de polițiști pentru control, în timp ce conducea un Opel Corsa pe o stradă din localitatea de domiciliu. 

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont că acesta a recunoscut în totalitate fapta pentru care a fost trimis în judecată și a regretat săvârșirea acesteia. 

Pentru această faptă, a fost condamnat o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare, însă pentru că între timp a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru o faptă similară, cele două pedepse au fost contopite. Astfel, a rezultat o pedeapsă de 1 an, 2 luni și 20 zile de închisoare, cu suspendare.

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata a 3 ani. ”În baza art. 404 alin. 2 Cod proc. pen. raportat la art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, în sensul că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Pe parcursul acestui termen, gorjeanul a fost obligat de judecători să presteze 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul primăriei sau a școlii gimnaziale din Țânțăreni. 

Hotărârea pronunțată în 6 ianuarie de Judecătoria Târgu Cărbunești nu este definitivă și poate contestată. 

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: