Eveniment

Oameni de afaceri gorjeni, reținuți după percheziții

Doi oameni de afaceri din Gorj, tată și fiu, au fost reținuți după perchezițiile care au avut loc miercuri la firma de reciclare a deșeurilor din comuna Bălești. Este vorba de Ioan Rădulescu, director general al firmei, și fiul său, Gabriel Rădulescu. 

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a materialului probator administrat în cauză, s-a procedat la reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, a unui bărbat de 43 de ani, din municipiul București și a unui tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Bălești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință, urmând fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale. Pentru recuperarea prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului judiciar pe mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând suspecților, până la concurența prejudiciului estimat“, a transmis Poliția Gorj.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare al Criminalității Economice(SICE) din cadrul IPJ Gorj.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a efectuat miercuri, 27 de percheziţii domiciliare în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti într-un dosar privind colectarea şi reciclarea deşeurilor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 4,7 milioane lei. 

Perchezițiile au avut loc în judeţele Gorj, Giurgiu, Timiş, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Olt, Dolj, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Actualizare: Cei doi bărbați au fost puși sub control judiciar. ”La data de 19 mai a.c., cei doi bărbați de 43 de ani, respectiv 25 de ani, reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință au fost prezentați Tribunalului Gorj, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30, respectiv 60 de zile”, a transmis, vineri, IPJ Gorj. 

Vizualizări: 4,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: