Actualitate

O veste pe jumătate bună!

Compania HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, anunţă reducerea activităţii în România cu 30%, ceea ce însemană concedeirea a câteva sute de angajaţi.

Austriecii care au exportat zeci de ani lemn din România închid fabrica din lemn de la Siret şi vor reduce semnificativ operaţiunile la fabrica din Rădăuţi, ambele în judeţul Suceava.  

HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea (Sebeş - Alba şi Reci - Covasna) şi o fabrică de panel (Comăneşti - Bacău), cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi.  

Decizizia privind reducerea activităţii va intra în vigoare începând cu 30 martie 2022, ”din cauza condiţiilor generale dificile de pe piaţa lemnului”.

„În fabrica din Rădăuţi, o parte dintre operaţiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte. Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi va rămâne în funcţiune. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuţi, va fi închisă în totalitate.  Principalele motive ale restructurării constau în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări”, anunţă compania austriacă într-un comunicat de presă.  

 

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: