Diaspora

Marea Britanie caută 100.000 de șoferi de camion

Autorităţile britanice au anunţat planuri pentru a atrage mai mulţi şoferi de camion şi a simplifica programele de pregătire, în încercarea de a răspunde deficitului cronic de mână de lucru din industria transportului de marfă.

La începutul acestei luni, guvernul de la Londra a relaxat şi regulile cu privire la numărul de ore pe care le poate petrece la volan un şofer de camion, tot în încercarea de a răspunde la problema deficitului de mână de lucru. Această decizie a fost luată după ce firmele din industria alimentară şi companiile de logistică au avertizat că le lipsesc aproximativ 100.000 de şoferi de camion, ceea ce ar putea conduce la apariţia unor rafturi goale în supermarketuri.

Guvernul de la Londra a precizat că va demara o procedură de consultare cu privire la o serie de propuneri destinate simplificării procedurilor pentru şoferii care încearcă să obţină autorizaţia necesară pentru a conduce vehicule de mare tonaj destinate transportului de marfă, majorării numărului de teste, îmbunătăţirii condiţiilor de muncă ale şoferilor de camion şi reducerii costului programelor de pregătire.

“Deficitul de şoferi de camion este bine documentat, iar impactul său asupra întregii economii devine din ce în ce mai evident”, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă de guvernul britanic.

Guvernul de la Londra a subliniat că firmele trebuie să atragă în primul rând şoferii britanici, în loc să se bazeze pe forţa de muncă din Uniunea Europeană. 

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an. 

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: