Actualitate

O termocentrală se închide din lipsă de personal

Termocentrala Turceni din județul Gorj va rămâne în curând cu doar 400 de salariați și nu va mai putea funcționa. Este "bocetul" venit dinspre Sindicatul Energia Turceni, care susține că, din cei 600 de salariați care îndeplineau condițiile de pensionare pe Legea 197, au plecat deja 310.

După ce vor pleca și ceilalți, în câteva săptămâni, vor rămâne doar 400 de oameni, care nu pot asigura funcționarea nici măcar cu un grup.

„Menționăm că, prin nefuncționarea cu cel puțin un grup energetic la SE Turceni, se pune în pericol Sistemul Energetic Național. Pentru a funcționa în condiții de siguranță și a nu pune viața salariaților în pericol, Sindicatul Energia Turceni face următoarele propuneri: 1. Redistribuirea de personal din cadrul CEO SA; 2. Angajarea din cadrul MINPREST sau din sursă externă; 3. Reangajarea personalului cu experiență”, se arată în adresa trimisă de sindicat conducerii CE Oltenia.

Reacția sindicatului vine târziu, pentru că a fost evident de foarte mult timp că se urmărește închiderea termocentralelor prin orice mijloace, inclusiv prin pensionarea salariaților.,

Acest cor al bocitoarelor rămâne în istoria neagră a termocentralei Turceni, asemeni momentelor în care "liderul" Eugen Iovan râdea ca sfecla-n gura vacii și se trăgea în poze cu Ministrul Energiei  Virgil Popescu. Pe principiul că fraierii uită repede, hai să ne prefacem că facem! Marș 

 

Vizualizări: 5,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: