Actualitate

Guvernul promite sprijin pentru noul Complex Energetic

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a întâlnit, joi, cu premierul Marcel Ciolacu și cu vicepremierul Marian Neacșu, pentru analizarea solicitărilor înaintate de Sindicatul „Muntele” și pentru identificarea unor soluții pentru Valea Jiului.

Premierul a dat asigurări că va analiza propunerile înaintate de sindicat și că se vor găsi soluții pentru acordarea noii societăți Complexul Energetic Valea Jiului a unui ajutor de stat cu titlu de împrumut în valoare de 590 de milioane de lei, până la primirea unui acord oficial în acest sens.

De asemenea, sunt luate în calcul noi investiții care să permită funcționarea Complexului Energetic Valea Jiului și după anul 2032. Este vorba despre realizarea unui grup pe gaz la Termocentrala Paroșeni, a unei microhidrocentrale în Valea Jiului și instalarea de panouri fotovoltaice.

„Am discutat și despre ceea ce se va întâmpla după anul 2032. Având în vedere condițiile grele în care își desfășoară activitatea minerii din Valea Jiului, susțin menținerea în vigoare a tuturor prevederilor legale care se referă la minerit (huilă și uraniu), în noua lege a pensiilor”, a transmis președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor.

 

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: