Social

O mie de români au făcut Covid după a doua doză de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că o mie de persoane au făcut Covid după a doua doză de vaccin, dar un singur caz a dezvoltat o formă severă.

Gheorghiţă a precizat că în aceste situaţii se impune secvenţierea tulpinilor respective. „Facem evaluări periodice ale numărului de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-CoV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât şi după cea de-a doua doză, procentul este semnificativ redus. Vorbim de circa o mie de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-CoV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze, ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu populaţia nevaccinată”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică, la un post de televiziune.

El a afirmat că în aceste cazuri se impune secvenţierea tulpinii respective. „Există un singur caz, din Ilfov dacă nu mă înşel, care avea istoric de vaccinare cu două doze şi a dezvoltat o formă severă. În toate aceste cazuri se impune obligatoriu secvenţierea tulpinii respective în primul rând să vedem dacă este tulpina obişnuită, dacă este tulpină britanica sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat ca să ne protejeze de formele severe, dar mai sunt şi alte motive pentru care nu avem protecţie 100%”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Mulți dintre cei vaccinați abia au făcut rapelul, așa că urmărim cu interes cum vor evolua statisticile.

Vizualizări: 2,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: