Actualitate

O fi adevărat?

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, trecut de 51 de ani, a pus o întrebare neobișnuită pe pagina de socializare.

Pentru că la 52 de ani ar trebui să se poate pensiona, acesta a întrebat dacă este adevărat faptul că, dacă s-ar muta în alt județ, ar avea pensia mai mare.

“Întrebarea lui este în ce județ să își facă mutația cu cel puțin 6 luni înainte de a depune dosarul, după cum cere legea, ca să obțină un calcul corect, deoarece are ceva informații că nu se calculează unitar pe toata țara, deși contribuția către casa de pensii a fost la fel în toata țara, și se calculează în functie de bunăstarea fiecărui județ în parte. Spune că a văzut câteva decizii de pensionare și a observat că sunt diferențe enorme la calcul. Dacă este cineva în măsură să dea un astfel de răspuns, colegul ar aprecia foarte mult, să știe ce are de făcut atunci când trebuie să depună dosarul. Respectivul încă lucrează și speră ca legea 197 să se pună în aplicare până când împlinește vârsta de 52 de ani”, a scris un prieten al salariatului pe pagina de socializare.

Legea este aceeași în toată țara, teoretic nu ar trebui să conteze în ce județ te pensionezi, dar nu ar fi prima dată când se întâmplă lucruri greu de crezut.

Vizualizări: 3,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: