Actualitate

Nu sunt bani pentru creșteri salariale la CE Oltenia

Negocieri eșuate, marți, între sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia, în privința majorărilor salariale. Discuțiile vor fi reluate pe data de 10 mai, dar simulările prezentate de administrație arată că nu sunt șanse să se ajungă la un acord.

„A fost o etapă de negocieri în care am fost în dezacord, administrația și sindicatele. Nu am reușit să finalizăm actul adițional numărul 5”, a declarat Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Acesta a spus că vor fi făcute noi calcule, în speranța că se va ajunge la o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Negocierile vor fi reluate pe data de 10 mai.

Administrația nu a luat în calcul nici solicitarea de a include sporul de producție și adaosul salarial în venitul de bază, pentru că atunci sporurile curente s-ar aplica la un salariu mai mare. 

„Un asemenea procedeu are efecte și asupra sporurilor nepermanente: de sâmbete și duminici, de noapte și sunt efecte chiar la sporurile permanente, cum ar fi, sporul de vechime”, a explicat Ion Rușeț.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de peste două sute de milioane de euro, iar la acest început de an a primit un ajutor de 241 de milioane de euro. 

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energiei, a spus că legea bugetului din acest an impune cele mai mari restricții pentru bugetele companiilor de stat. “Administrația a venit cu un proiect de buget care nu este satisfăcător”, a spus liderul FNME, care a precizat că la CE Oltenia negocierile vor continua.

Vizualizări: 4,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: