Eveniment

Nu știa că nu are permis valabil

Un bărbat din Rovinari, care muncește în construcții, în străinătate, a fost condamnat la 135 zile-amendă penală, pentru că a urcat la volan fără permis. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 30 mai nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în ianuarie 2020, pe DN66, când șoferul cu pricina a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. 

“Organele de poliţie, folosindu-se de autospeciala din dotare, au procedat la urmărirea în trafic a autoturismul marca Volkswagen, care, după ce a parcurs o distanţă de aproximativ 100 metri, a virat stânga, în curtea unui imobilul. De la volanul autoturismului urmărit a coborât inculpatul ##, care a prezentat permisul de conducere provizoriu, obţinut în Marea Britanie”, se arată în documentul de la instanță.

După verificări, polițiștii au stabilit că “permisul de conducere prezentat de acesta la momentul opririi de către organele de poliţie, are denumirea de provisional drive license, şi are rolul de a facilita titularului deprinderea aptitudinilor de a conduce vehicule, nefiind valabil în afara teritoriului britanic”. Bărbatul s-a apărat, spunând că nu știa că permisul de conducere nu este valabil.

O zi de amendă penală este echivalată de instanță cu 15 lei.

Vizualizări: 1,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: