Social

Nu fiți absurzi, lăsați oamenii pe stadioane!

Super Bowl 2021 s-a desfășurat cu spectatori în tribune. 22.000 de fani au fost prezenți la partida dintre Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers, într-un stadion de 60.000 de locuri. America a ales să trăiască, România a ales absurdul.

Avem la Târgu Jiu o sală de sport cu 1.200 de locuri, dar nu lăsam nici măcar 200 de spectatori. Părinții copiilor care joacă se uită pe gaura cheii, pentru că niște absurzi cred că așa opresc Covid-ul. Dacă nu își revin, liberalii, că ei ne guvernează, vor mai avea în 2024 tot atâtea voturi câte fire de păr are Arafat în cap.

Este de "chelia minții", păi avem voie să ocupăm cafenele la o treime din capacitate, dar sălile de sport și stadioanele nu? Mai mult, avem voie să facem concerte cu public în Sala Polivalentă, dar meciurile de handbal și baschet trebuie jucate cu ușile închise.

Sunt măsuri forțate și artificiale. Să fim serioși, dacă s-ar testa masiv, toate localitățile din România ar intra în scenariul roșu și am închide tot. De un an trăim așa, netestați, dar jumătate pozitivi, fapt ce-mi rezervă dreptul să cred că o mare parte ne-am autoimunizat pe cale naturală. Nu ieșim odată din corset? Nu încercăm să avem o logică a măsurilor? Dacă stăm cap în cap în autobuz și în metrou, de ce nu putem merge și pe stadioane, distanțați? Punem un om la patru scaune, că oricum mai sunt puțini care se duc pe stadioane. Nu este normal să închidem tot, pentru că atât poate Arafat să gândească.

Oamenii de sport cer deschiderea tribunelor și au dreptate. Liga Profesionistă de Fotbal a cerut redeschiderea stadioanelor pentru public la cel puțin 30 a sută din capacitate. Și la Gorj, șefii Clubului Sportiv Municipal, antrenorii și sportivii cer să fie lăsați spectatorii în tribune. Dacă vorbim toți, poate cineva o să ne asculte!

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: