Social

A-nceput de ieri să cadă... câte-un stâlpișor pe stradă!

Municipiul Târgu Jiu s-a umplut de stâlpișori pe marile bulevarde. Pe 25 de metri de la trecerile de pietoni vedem șiraguri de stâlpi montați de primărie la cererea Poliției Rutiere. Și o să vedem și mai mulți, pentru că primăria primește adrese peste adrese de la poliție, să mai pună stâlpișori. Argumentul ar fi acela că mulți șoferi parchează prea aproape de trecerile de pietoni și le ia din vizibilitate celorlalți. Are logică și chiar era necesară o intervenție de genul, însă trebuia să ne rezumăm la 4-5 stâlpișori, nu la o adevărată plantație!! Ne râde lumea, zău! La noi, măsura a fost luată pentru ca polițiștii să doarmă liniștiți, cu cascheta pe ochi. Păi atunci am și eu o propunere. Am văzut că mulți depășesc pe linie continuă. Nu punem stâlpișori roșii, reflectorizanți, și pe mijlocul drumului? Plătim stâlpișorii și nu mai plătim polițiștii. E simplu, nu?

În marile orașe, spre exemplu, primăria a hașurat patru - cinci metri de la trecerea de pietoni, pentru ca șoferii care circulă cu viteza legală să vadă la timp trecătorii. Dacă vin unii cu 120 de km/oră, poți să pui stâlpișori și pe 40 de metri, că tot nu văd la timp pietonii. Sigur că în lege scrie 25 de metri, dar mai este și treaba poliției să se asigure că aceasta este respectată.

Legea interzice oprirea, staționarea și parcarea ”în locul unde este instalat indicatorul «Trecere pentru pietoni» sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea”.

Aceeași lege spune însă că nu putem parca la 25 de metri de stația de autobuz, la 50 de metri de trecerea la calea ferată, la cinci metri de intersecție, în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m. Punem stâlpișori peste tot? Umplem străzile de stâlpișori sau scoatem din când în când polițiștii în stradă?

Dincolo de faptul că sunt enervanți, stâlpișorii ăștia strică și estetica orașului. Și vor fi din ce în ce mai mulți, pentru că primăria primește adrese peste adrese de la poliție. Primăria a pus sau trebuie să pună stâlpișori pe străzile 9 Mai, 23 August, Mioriței, Republicii, Victoriei, Tudor Vladimirescu etc.

În aceste condiții, avem toate șansele ca Tg Jiul să devină orașul stâlpișorilor și al polițiștilor cu cașcheta pe ochi!

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: