antiVirale

Novăcenii sunt invitați la petrecere

Se anunță petrecere în Novaci, în cea de-a doua zi de Paște. Novăcenii sunt invitați la petrecerea gospodarilor, care are loc în Plaiul Ungurenilor, de la ora 16. 

 

Nu vor lipsi bunătățile tradiționale de Paște și nici lăutarii. 

 

 

"Un grup de novăceni, pentru care viața comunității este un punct de reper, care ține de respect, implicare și voință, când este vorba despre tradițiile locului, organizează a doua zi de Paște, adică, luni, 6 mai 2024, începând cu ora 16.00, o petrecere a gospodarilor novăceni, în apropierea Parcului Gheorghe Tătărescu, spre Rânca. Este vorba despre o petrecere, nu despre o horă. Au fost tocmiți lăutari, Formația Reglex Mehedinți, solistă Anca Tămîș, iar novăcenii au fost îndemnati prin mesaje publicate pe internet si prin contacte directe să se implice. 

 

 

La petrecere, pe lângă joc, gospodarii, ca de obicei, vor gusta bucate tradiționale iar cea care si-a anunțat prezența pe linie gastronomică a fost d-na Maioara Băbu, posesoare a titlului de Tezaur Uman Viu. Domnia sa va fi însoțită de echipa de la Stâna Ștefanu. Alți novăceni au pregătit cozonacii, și toți cei prezenți vor aduce ouă roșii. O familie va aduce lemnele pentru focul "de veghe" iar tânărul Călin Cotorcea va doini la fluier pentru petrecăreți, cum numai el știe. 

 

 

 Organizatoarea petrecerii, d-na prof. Elena Basarabă, și-a anunțat statutul de voluntară în organizarea acestui eveniment și dorința de a organiza o petrecere fără pretenții, caracterizată prin simplitate, la care să participe localnici și turiști, care să se bucure de gustul unui tocan novăcenesc, să ciocnească un ou, să asculte un cântec de suflet sau să spună povești, o petrecere ca pe vremuri, unde oamenii învățau arta adevăratei comunicări interumane. Dragi novăceni, echipa implicată in desfășurarea prtrecerii, care si-a asumat cheltuielile pe cont propriu, vă îndeamnă să vă acordați un cât de mic răgaz și să veniti la petrecere, pentru că dacă veți arunca, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, veti găsi destule argumente să vă bucurați. Lucrurile funcţionează. Aceste petreceri sunt tradiţii vii, întâlniri miraculoase pentru sufletul participanților", anunță organizatorii. 

Vizualizări: 2,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: