antiVirale

Au pictat ouă și iepurași de ceramică în curtea bisericii

Tradițiile de Paște sunt păstrate cu sfințenie în Gorj. La Țicleni, în curtea bisericii, copiii au pictat cănuțe, ouă și iepurași de ceramică. Au învățat cum să coase și cum se țese la războiul de țesut, iar preotul Dragomir le-a vorbit despre importanța acestei sărbători. 

 

Curtea lăcașului de cult s-a umplut de copii în Joia Mare.

 

"Tradițiile strămoșești trebuie respectate și tocmai de aceea astăzi, de Joi Mari am organizat la Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe Țicleni o nouă activitate dedicată copiilor! Pentru că de Joi Mari se dau cănuțe de pomană, ne-am gândit că ar fi frumos ca acestea să fie pictate de copii! Am avut alături și un om tare drag nouă, Laura Manea de la Atelierele Le Charme. Laura a adus zeci de oua și iepurași din ceramică pe care i-au pictat copiii. Domnul Ion Ungureanu, domnul jurist cum îl știm cu toții, le-a vorbit copiilor despre importanța sărbătorii de astăzi, despre obiceiuri din străbuni.

 

 

Copiii au lucrat și la războiul de țesut cu doamna Viorica Vîlceanu și au cusut pe etamină alături de doamna învățătoare Aurica Țicleanu. Curtea bisericii a fost plină de copii veseli și creativi! Vă mulțumim tuturor! Ne revedem pe 1 iunie! Tot în curtea lăcașului de cult", anunță Parohia Țicleni.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: