Actualitate

Cine vânează un post la vârful CE Oltenia

Cinci persoane și-au depus dosarul de candidatură pentru un post în conducerea Complexului Energetic Oltenia. E vorba, în primă fază, de Daniel Burlan, fostul manager al companiei.

Pe lista doritorilor mai sunt: Daniel Pităroiu, consilier în Directorat, Cosmin Trufelea, membru în Directorat în prezent, Gabriel Giorgi, proaspătul director al Medserv Min și Gabriel Gârjoabă, fostul director al Minprest.

Daniel Burlan și-a anunțat candidatura printre primii. Spune că în selecția membrilor din Directorat, politicul mai mult trage în jos candidații. Burlan declară că este pregătit pentru această competiție. “Am anunțat încă de la început că depun dosarul. Sunt pregătit. Mă pregătesc. Pe OUG 109 se face selecția. În mod normal, OUG 109 stabilește niște criterii, niște competențe, experiență, cunoștințe. Chiar nu e o notă favorabilă că faci parte dintr-un organism de conducere al unui partid. Este un criteriu care se ia în calcul când se face punctajul. Cel neutru e mult mai bine clasat”, spune Daniel Burlan, fost manager al companiei.      

 Burlan spune că se ține cont de activitatea anterioară în cadrul companiei, însă mai mult cât privește evoluția financiară.

“Se ține cont și de activitatea anterioară în companie. Mai mult în zona indicatorilor financiare. Acel eveniment m-a marcat toată perioada asta și am mai multe regrete. Am pierdut niște colegi. Celelalte regrete pot fi corectate, dar acesta din păcate nu. Am învățat toată perioada asta niște lucruri pe care le cunoșteam, dar îi credeam pe cei care erau responsabili de punerea în aplicare a regulilor. Avem niște proceduri. Rutina e cu un impact negativ asupra activității”, mai punctează Burlan.

În competiția pentru un loc în Directorat, au mai intrat Cosmin Trufelea, care este în prezent membru. De asemenea, Daniel Pităroiu și-a depus și el documentele. El este consilier al Directoratului acum. Pe lista candidaților, se mai regăsește și Gabriel Giorgi. El a fost numit recent la conducerea Medserv Min, în locul Ancăi Bordușanu. Gabriel Gârjoabă e ultimul care și-a depus candidatura. El a fost director al Minprest.

Până la 1 martie, va fi stabilită noua formulă a Directoratului.

În prezent, este un loc vacant la conducerea CEO. Din Directorat, fac parte Dan Iulius Plaveti, pe funcția de președinte și căruia îi expiră mandatul pe 23 aprilie 2024, precum și Cosmin Trufelea, Ion Bălășoiu și Constantin Popescu. Mandatele lor expiră pe 19 aprilie.

Vizualizări: 3,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: