Social

Nou-născuții de la Spitalul Județean, ”cazați” în condiții mai bune 

Bebelușii aduși pe lume la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu beneficiază de mai bune condiții spitalicești. Secția Neonatologie a unității medicale de pe strada Progresului a fost modernizată, lucrările fiind încheiate recent. 

Investiția a fost finanțată de Consiliul Județean Gorj, în cadrul proiectului care mai prevede și reabilitarea și modernizare secțiilor Medicină internă I și Gastroenterologie. În toată secția Neonatologie a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate.

”La fel ca și în cazul Secției Gastroenterologie, în afară de îmbunătățirea condițiilor hoteliere și a actului medical, un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc și au fost înlocuite obiectele sanitare”, au transmis reprezentanții unității spitalicești. 

De la începutul anului și până în prezent, în Secția Neonatologie au fost îngrijiți 304 nou-născuți. În cursul anului 2021, 987 de bebeluși au fost pacienți ai Secției Neonatologie.

Vizualizări: 2,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: