Social

Noul troleibuz a circulat azi la Târgu Jiu

Noul troleibuz achiziționat de primărie a putut fi văzut miercuri pe străzile municipiului Târgu Jiu. 

“Mijlocul de transport în comun este testat și preia călători din stații, iar peste câteva săptămâni ajung încă patru aici. Puteți urca în noul troleibuz și veți observa în ce condiții se va călători în curând la Târgu Jiu. Până în luna decembrie, vom avea 11 troleibuze noi, iar anul viitor vom primi încă 9”, a comunicat primarul Marcel Romanescu.

Primarul speră ca localnicii să prefere mijlocul de transport în comun autoturismului personal. “Schimbăm și modernizăm întregul sistem de transport în comun la nivelul municipiului și oferim cetățenilor din Târgu Jiu un serviciu de calitate, ce va deveni mult mai avantajos decât folosirea autoturismelor personale”, a transmis primarul.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmează să fie livrate în oraș au o lungime de 12 metri și sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendințele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban. 

 

Vehiculele sunt proiectate să ofere confort și maximă siguranță pasagerilor, toate troleibuzele fiind dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate. 

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: