Social

”Anghel Saligny”, așteptat să modernizeze toate drumurile comunale

Programul guvernamental ”Anghel Saligny” este așteptat cu mare interes de autoritățile locale din comuna gorjeană Crasna, care și-au propus să termine de asfaltat toată comuna. Ar fi nevoie de 2.000.000 de euro, bani așteptați încă de anul trecut.

Criticat de unii, programul ”Anghel Saligny” este așteptat cu interes de primari. La Crasna ar mai fi de asfaltat 7 kilometri de drumuri de interes local și de continuat modernizarea drumurilor forestiere.

Încă de anul trecut, autoritățile locale din comuna Crasna au depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru asfaltarea a 7,5 kilometri. Vorbim aici de drumuri sătești și comunale care nu au fost modernizate niciodată, doar reparate atunci când s-a impus acest lucru.

”Noi, în comuna Crasna, am mai avea 7,5 kilometri de drum nemodernizat. Am avea nevoie de aproximativ 2.000.000 de euro și așteptăm finanțare prin acest nou program guvernamental ”Anghel Saligny”. Noi proiectul l-am depus încă de anul trecut la Compania Națională de Investiții, a fost aprobat pe lista sinteză, dar nu am mai primit finanțate pentru că CNI nu mai dă bani pentru investiții în infrastructură și acum am băgat proiectul în programul acesta nou, ”Anghel Saligny”. Noi sperăm ca de această dată să primim finanțarea”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

În vizorul autorităților locale din comuna Crasna sunt și drumurile forestiere de pe raza localității, unde până în prezent au fost modernizați 16 kilometri, din care 11 asfaltați și pe 5 s-a pus macadam. Ar mai fi de asfaltat 15 kilometri de acest sector de drumuri, dar pentru acest lucru autoritățile din Crasna ar avea nevoie de 1.500.000 de euro. Un proiect în acest sens a fost depus pentru finanțare la AFIR.

Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: