Social

Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Gorj

Consiliul Județean Gorj va depune spre finanțare un proiect care prevede montarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în 14 localități din județ. Investițiile în acest sens au o valoare de circa 4.6 milioane lei. 


Stațiile vor fi montate pe domeniu public, în intravilanul diferitelor localități din județul Gorj. Este vorba de Alimpești, Aninoasa, Bărbătești, Borăscu, Crasna, Dănciulești, Fărcășești, Ionești, pe amplasamentul din  zona muzeului Curtișoara din Bumbești Jiu, Prigoria, Săcelu, Telești, Țicleni, iar alte două urmând să fie amenajate la Stănești. Fiecare dintre acestea va dispune de 3 locuri de parcare și au acces direct la drumuri județene.  

Proiectul va fi depus în cadrul  Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Valoarea eligibilă a acestor investiții este de circa 2.8 milioane lei.  

Sumele care reprezintă cheltuieli neeligibile vor fi asigurate din bugetul propriu al Județului Gorj. Proiectul va fi aprobat într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Gorj, programată să aibă loc miercuri, 10 august.  

Vizualizări: 1,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: