Actualitate

Noi negocieri cu sindicatele din CE Oltenia. Amenință cu sesizarea ITM

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor avea noi negocieri pe 6 decembrie, în cadrul comisiei mixte. Va fi analizată solicitarea celor patru federații sindicale reprezentative din 23 noiembrie, federații care au amenințat că sesizează Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în cazul nesoluționării revendicărilor.

Primele două solicitări ale federațiilor se referă la acordarea condițiilor speciale salariaților, fără a fi condiționate de proceduri administrative. ”Emiterea actelor adiționale la CIM-uri, ținând cont de prevederile actelor adiționale la CCM, astfel încât drepturile salariaților din actele adiționale la CIM să nu conțină clauze inferioare celor negociate prin Contractul Colectiv de Muncă al Complexului Energetic Oltenia”, este una din solicitări, a doua fiind “Acordarea condițiilor speciale conform CCM aplicabil, fără a fi condiționate de o procedură administrativă”.

Cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia au cerut salarii mai mari pentru angajați de la 1 ianuarie 2022. “Creșterea salariilor de bază din grila de salarizare cu suma de 250 de lei, începând cu data de 01.01.2022, ținând cont de creșterea salariului minim dat de HG 1071/2021 și de demotivarea salariaților calificați și înalt calificați”, se arată în adresa trimisă Directoratului de cele patru federații sindicale.

Liderii sindicali cer și o analiză pe rezerva la fondul de salarii, care să fie împărțită angajaților. Rezerva ar fi de șapte milioane de lei, susțin surse sindicale, astfel că fiecărui salariat i-ar reveni, pe net, în jur de patru sute de lei.

 

În cazul în care administrația nu va respecta prevederile din Contractul Colectiv de Muncă, sindicatele susțin că vor sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă. “În cazul în care nu se vor respecta prevederile Contractului Colectiv de Muncă al Societății Complexul Energetic Oltenia SA, aplicabil, însușit și semnat de partea sindicală, respectiv Directoratul societății, vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj”, se arată în adresa federațiilor sindicale din 23 noiembrie, semnată de Dumitru Pîrvulescu, Adrian Marciuc, Paul Constantinescu și Gelă Ionescu.

Vizualizări: 4,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: