Actualitate

Noi investiții la ferma avicolă de la Brănești 

Societatea Assani IMP-EXP SRL, cea care deține ferma avicolă din comuna gorjeană Brănești, vrea să facă noi investiții. Mai exact, a inițiat demersurile pentru construirea unei platforme acoperite pentru dejecții și pentru amplasarea unui incinerator.

Lucrările vor fi realizate în incinta fermei de creștere a găinilor ouătoare de la Capu Dealului, pe un teren în suprafață de 62.821mp, aflat în proprietatea societății. Platforma pentru depozitarea dejecțiilor provenite din activitatea fermei va avea 2160 mp, iar unitatea de incinerare cadavre păsări va avea 72 mp.

Societatea a depus, recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru realizarea acestor două investiții. 

În memoriul de prezentare aferent proiectului se arată că cele mai apropiate locuințe sunt situate la circa 400m de amplasamentul fermei. 

”Prin respectarea proiectului și a măsurilor propuse pentru prevenirea impactului asupra sănătății populației, se estimează că în perioada de execuție și de funcționare, obiectivul de investiție propus nu va avea impact asupra populației din zonă”, scrie în document. 

Vizualizări: 1,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: