Actualitate

Noi acuzații ale chirurgului care a "moșit hernia", Claudiu Soare 

Divergențele dintre managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, și medicul Claudiu Soare, divergențe apărute în urma cazului pacientei gravide, dar diagnosticată și internată de hernie, sunt departe de a se fi încheiat. 

În cea mai recentă apariție a sa, la o televiziune locală, chirurgul Soare nu a ratat ocazia de a critica managerul spitalului. Acesta a explicat cum Vienescu a fost pe cale să organizeze un concurs fără să respecte legislația în vigoare. 

Concursul la care a făcut referire Claudiu Soare ar fi urmat să se organizeze pentru angajarea unei persoane pe postul de asistent șef, post vacant chiar pe secția dumnealui. 

„Mie mi-a fost scos la concurs postul de asistent șef fără să fiu întrebat. Pe mine nu mă deranjează că nu am fost întrebat, dar legislația spune că impulsul de la care trebuie să se întâmple treaba asta trebuie să fie de la șeful locului de muncă. Este o asistentă care este temporar pentru că fosta asistentă șefă și-a schimbat locul de muncă. La un moment dat, ca să se reglementeze lucrurile am atenționat, în scris, managerul și comitetul director că aceasta și că trebuie să intre în normalitate. S-a aprobat în comitetul director scoaterea postului la concurs, s-a însărcinat directorul medical cu organizarea concursului și acolo s-a rupt. Nu s-a mai organizat concursul. Și acum câteva luni am primit o înștiințare cum că în comitetul director din data de s-a hotărât scoaterea la concurs a postului de asistent șef în secția Chirurgie, drept urmare vă solicit elaborarea și trimiterea către administrație a referatului de necesitate. Am reaționat, s-a anulat și până la urmă o să se facă în termenii corecți. (...)

... șeful de structură trebuie să vină cu propunerea și în felul acesta își asumă și răspunderea, apoi trece prin comitetul director, iar managerul are ultimul cuvânt. El poate să spună că nu se poate”, a afirmat medicul Claudiu Soare, la o televiziune locală. 

Dacă analizăm textul, este vizibil că pe medicul Claudiu Soare, chiar dacă avea deficit de personal, invocă niște motive puerile, gen, cine și când cere postul la concurs. Să înțelegem că primul concurs cerut era mai concurs decât cel de-al doilea? Sau problema apare la cine și cum alege asistenta câștigătoare…

Realizați că visul oricărui pacient este să fie asistat de-o asistentă… cu 90-60-90. Măcar așa, chiar dacă nu știe cu hernia abdominală, sigur știe cu aia inghinală! 

 

Vizualizări: 5,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: