Eveniment

Motrean băut la volan. Condamnare!

Un bărbat din Motru a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Fapta s-a petrecut în iunie 2021, când motreanul s-a urcat la volanul unui autoturism marca Jeep Grand Cherokee și a condus pe DC 37 Valea Ursului, pe raza comunei Ponoarele, având o alcoolemie de 2,69 g/l alcool pur în sânge.

“Fiind audiat, inculpatul a recunoscut faptul că, după ce a consumat băuturi alcoolice la barul situat pe raza satului Gheorghești, a condus autoturismul marca Jeep Grand Cherokee, pe drumul comunal DJ670. De asemenea, inculpatul a susținut că la intersecția dintre DJ 670 și un drum comunal, deoarece pe direcția Ponoarele - Gheorghești circula un autoturism, s-a speriat și a stins farurile autoturismului său. Și-a dat seama că autoturismul pe care l-a întâlnit aparține organelor de poliție, deoarece au fost pornite semnalele acustice și luminoase și ulterior s-a conformat indicațiilor acestora. În urma testării cu etilotestul a rezultat o alcoolemie de 0,96 g/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Baia de Aramă, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge”, se arată în documentul de la instanță.

Sentința Judecătoriei Baia de Aramă din 21 decembrie nu este definitivă.
 
 

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: