Actualitate

Cât durează închiderea unei cariere miniere

Procesul de închidere și punere în siguranță a carierelor miniere durează între patru și șase ani. Chiar dacă trei perimetre miniere intră în închidere la finalul anului, asta nu înseamnă că nu va mai lucra nimeni acolo.

“Există întârzieri și cu închiderea carierelor miniere. Peșteana trebuia închisă la sfârșitului anului 2021, Husnicioara și Lupoaia trebuiau închise la sfârșitul anului 2022. La 1 ianuarie 2024 trebuie închisă Cariera Jilț Sud”, se arată în minuta primei ședințe a grupului de lucru.

Administrația a explicat și cauza unor întârzieri. “Peșteana a trecut prin mai multe probleme, au fost contestații pe programul de închidere, au ajuns în instanță, iar în prezent sunt în pasul final cu închiderea la data de 31.12.2023. De asemenea, la finele anului 2023 vor mai fi închise Husnicioara și Lupoaia”, se arată în document.

În total, compania și-a propus să aloce pentru închideri puțin peste o sută de milioane de euro. Planul CE Oltenia ar fi să execute închiderile cu personal propriu, dar există și varianta implicării Minprest Serv SA, societate la care este acționar majoritar.

 

Vizualizări: 5,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: