Actualitate

Ce spune Roșca despre noua organigramă

Liderul sindical Nelu Roșca a confirmat într-o emisiune faptul că se lucrează la o nouă organigramă la Complexul Energetic Oltenia.

“Timpul ne cere să facem o nouă organigramă și o nouă structură organizatorică. Eu o spun încă de anul trecut, am cerut-o în toate întâlnirile. Cer o formă mai suplă, mai eficientă și care să fie axată pe activitatea de bază”, a spus președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța.

Acesta spune că sucursala minieră, de exemplu, nu are nicio utilitate.

Nelu Roșca nu crede că activitatea minieră se va încheia curând: “2026 nu va fi sfârșitul cărbunelui, dar nu pentru că nu vor cei aflați la decizie, ci pentru că timpurile nu le vor da ocazia să o facă”.

Ministrul liberal Burduja tot cântă finalul energiei pe cărbune. “Astăzi discutăm de aproximativ 14% din energia produsă în România pe bază de cărbune, iar în 2026 acest procent va fi de 0,3%. Deci practic vom fi carbon free în ceea ce privește cărbunele în doar câțiva ani de zile", a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în cadrul evenimentului de lansare a Codului de bune practici în energia regenerabilă.

Vizualizări: 5,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: