Actualitate

Un nou complex energetic pentru 2.000 de mineri

Ministerul Energiei a anunţat, vineri, că iniţiază două hotărâri de guvern prin care se alocă 50 de milioane lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziţia Prim-Ministrului pentru finanţarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului S.A şi prin care se instituie un Serviciu de Interes Economic General pentru activităţi de punere în siguranţă în mine şi de exploatare a cărbunilor în Valea Jiului.

Potrivit ministerului Energiei, ”pentru prestarea serviciul de interes public de către Societatea Complexul Energetic Valea Jiului SA, în lunile rămase ale anului 2023, se va acorda o justă compensaţie în valoare de 65.804.000 RON, suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, în vederea susţinerii costurilor unităţilor intrate în proces de închidere, costuri care nu sunt legate de producţia curentă”.

Complexul Energetic Valea Jiului S.A. va prelua în perioada următoare activele funcţionale ale Complexului Energetic Hunedoara S.A.

Cei 2000 de mineri şi personal din Complexul Energetic Hunedoara S.A. vor fi angajaţi în noul Complex, arată ministerul.

 

Vizualizări: 5,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: