Social

Mizerie în magazinele sătești. Amenzi!

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au aplicat, în această lună, nouă amenzi în cuantum de 29.400 lei, unor operatori şi persoane fizice din Băleşti, Berlești, Bolboşi, Brăneşti, Crasna, Logreşti, Mătăsari şi Polovragi.

Două magazine alimentare s-au ales cu amenzi de 10.000 de lei fiecare. Inspectorii DSV Gorj au depistat că produsele lactate (iaurt, brânză topită) erau expuse în vitrina frigorifică neigienizată alături de parizer sau cârnați polonezi, fără o delimitare clară și fără monitorizarea temperaturii de păstrare. 

În plus, pe paviment erau depozitate direct unele produse alimentare (ulei, făină, mălai, băuturi alcoolice și răcoritoare), iar lăzile de congelare prezentau depuneri consistente de gheață pe pereți și paviment, necesitând dezghețare şi igienizare. 

La celălalt magazin amendat, starea de întreținere a spațiului de comercializare era necorespunzătoare. Tavanul prezenta infiltrații în multiple locuri, precum şi colonii de mucegai.

Alte cinci magazine din mediul rural au fost amendate cu câte 1.200 de lei. Persoanele care manipulau produsele alimentare nu dețineau echipament complet de protecție sanitară şi nu mențineau starea adecvată de igienă a spațiilor. 

Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: