Politică

Mișule, ia un "fleoșc" peste bot!

E concurs între politicieni care bagă primul amendamentul pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor. O lege făcută pe repede înainte, fără să aibă la bază un studiu de impact. 

Tradus, de prezenta lege beneficiază și personalul TESA, telefoniști, șoferi, tâmplari, paznici, instalatori sanitari, mecanici auto, liftier, impegat auto, servant pompier..., adică și cei care se ocupă cu întorsul foii de pe o parte pe alta. Lista poate continua cu CET-urile, ba putem merge o tură și pe la șantierul naval, un alt obiectiv ce poate beneficia de această lege heirupistă. 

Deci, pe lângă minerii expuși unor condiții grele, mai agățăm pe cutume legislative încă "n" categorii. Că ulterior se trezesc cu legea respinsă ca neconstituțională, pe cine mai interesează? O luăm de la început și mai scrijelim 2 ani cu condeiul pe foaie. 

Să nu omitem că lipsa unui studiu de impact poate duce la pensionarea a 3-4-5 mii de angajați, fără a avea pregătit personal care sa preia treaba din mers. În cazul ăsta închidem singuri termocentralele, nu mai este cazul să-și bage concurența coada. Una peste alta, dacă nu se analizează atent, ne dăm un autogol de toată frumusețea.

Povestea asta a fost sesizată și de deputatul Gigi Pecingină (PNL), care i-a scris așa colegului său de parlament, Mișu Weber (PSD):

"Curat NECONSTITUȚIONAL....coane Mișule!!!!!

 Pai ori suntem PROFESIONIȘTI, ori POPULIȘTI? Amendamentele depuse de PSD nu fac nimic altceva decât... să mențină neconstituționalitatea acestui proiect!!!!

Ne dorim un proiect de lege CONSTITUȚIONAL, care să nu se întoarcă și să nu amăgim cu promisiuni de pe o zi pe alta.

SERIOZITATE, NU POPULISM!!!! Noi asta vă propunem!!!!" 

Nu vreau să fiu tendențios, dar pesediștii și-au luat un "fleoșc" binemeritat! Păi, nu guvernară ei de când se punea foraibăr la uși prin Casa Poporului? Se deșteptară acum când văzură cum este să faci curwl ca de maimuță pe scaunele opoziției? Sunt perfect de acord cu inițiativele legislative benefice, dar nu scrise pe genunchi și nici promovate doar ca și "magneți electorali". Avem podul plin de promisiuni și de astfel de povești. Ulterior, dacă dați cu oiștea-n gard, o dați pe aia celebră, "noi am vrut, dar nu s-a putut".

Vizualizări: 3,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: